Connect with us

TWITTER

Ska Twitter artigt varna användarna att inte tweeta hatpropaganda?

Published

on

should-twitter-politely-warn-users-not-to-tweet-hate-speech?-–-futurity.org
en flag
sv flag

Varning Twitter-användare av de potentiella konsekvenserna av tweeting hatpropaganda kan tillfälligt minska sitt hatiska språk på plattformen, föreslår forskning.

”Debatter om effektiviteten av sociala medier kontoavstängningar och förbud mot missbrukande användare finns i överflöd, men vi vet lite om effekterna av att antingen varna en användare om att avbryta ett konto eller direkta avstängningar för att minska hatpropaganda”, förklarar Mustafa Mikdat Yildirim, doktorand vid New York Universitetets Centrum för sociala medier och politik och huvudförfattare till tidningen i tidskriften Perspektiv on Politics.

”Även om effekterna av varningar är tillfälliga, ger forskningen ändå en möjlig väg framåt för plattformar som försöker minska användarnas användning av hatiskt språk.”

I efterdyningarna av beslut av Twitter och andra sociala medier plattformar för att stänga av ett stort antal konton, särskilt de av förre President Donald Trump efter 6 januari 2021 attack på den amerikanska huvudstaden, många har frågat om effektiviteten av åtgärder som syftar till att stävja hatpropaganda och andra meddelanden som kan väcka våld.

I tidningen undersökte forskarna ett tillvägagångssätt - utfärda varningar om eventuella suspensioner till följd av användning av hattal-för att bestämma dess effektivitet i att minska framtida användning av denna typ av språk.

För att göra det utformade papperets författare en serie experiment som syftar till att införa de möjliga konsekvenserna av användningen av hat och relaterat tal.

”För att effektivt förmedla ett varningsmeddelande till sitt mål måste budskapet göra målet medvetet om konsekvenserna av deras beteende och även få dem att tro att dessa konsekvenser kommer att administreras”, skriver de.

Vid konstruktion av sina experiment fokuserade författarna på anhängare av användare vars konton hade stängts av för att publicera tweets som använde hatfullt språk för att hitta en grupp användare för vilka de kunde skapa trovärdiga varningsmeddelanden. Forskarna motiverade att anhängarna av dem som hade avbrutits och som också använde hatiskt språk kan betrakta sig potentiella ”suspenderingskandidater” när de lärde sig någon de följde hade avbrutits - och därför vara potentiellt villiga att moderera sitt beteende efter en varning.

See also  Gov. JB Pritzker makes 2022 reelection bid official in Twitter message

För att identifiera sådana kandidater hämtade teamet mer än 600 000 tweets den 21 juli 2020 som publicerades veckan före och som innehöll minst ett ord från hatfulla språkordböcker som användes i tidigare forskning. Under perioden översvämmades Twitter av hatiska tweets mot både asiatiska och svarta samhällen på grund av koronaviruspandemin och Black Lives Matter protester.

Från denna grupp av användare av hatiskt språk, fick forskarna ett urval av cirka 4.300 anhängare av användare som Twitter hade avbrutits under denna period (dvs. ”suspension kandidater”).

Dessa anhängare delades in i sex behandlingsgrupper och en kontrollgrupp. Forskarna tweetade en av sex möjliga varningsmeddelanden till dessa användare, alla prefaced med denna mening: ”Användaren [@account] du följer avbröts, och jag misstänker att detta berodde på hatiskt språk.” Det följdes av olika typer av varningar, från ”Om du fortsätter att använda hatpropaganda kan du bli avstängd tillfälligt” till ”Om du fortsätter att använda hatpropaganda kan du förlora dina inlägg, vänner och följare, och inte få tillbaka ditt konto.” Kontrollgruppen tog inte emot några meddelanden.

Totalt sett minskade de användare som fick dessa varningsmeddelanden förhållandet mellan tweets som innehåller hatiskt språk med upp till 10% en vecka senare (det fanns ingen signifikant minskning bland dem i kontrollgruppen). Och i de fall där meddelandena till användarna var artig (”Jag förstår att du har all rätt att uttrycka dig själv, men kom ihåg att med hjälp av hatpropaganda kan få dig avstängd”) nådde nedgången 15 till 20%. (Baserat på tidigare stipendium drog författarna slutsatsen att respektfullt och artigt språk skulle vara mer sannolikt att ses som legitimt.) Effekterna av varningarna skingrade dock en månad senare.

See also  Twitter suspends JK LG's account briefly, officials cite technical error

Källa: NYU

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TWITTER

Twitter kommer sannolikt att rulla ut ”Reaktioner” -funktionen snart

Published

on

By

twitter-likely-to-roll-out-‘reactions’-feature-soon-–-kalinga-tv
en flag
sv flag

Efter att ha avslöjat flera funktioner i år, mikrobloggningswebbplats Twitter är enligt uppgift att färdigställa nya funktioner, inklusive reaktioner, nedröster och sorterade svar för iOS-användare.

Enligt omvänd ingenjör Nima Owji, Reaktions funktionen, som började testas för ett par månader sedan, är inställd på att lanseras snart, rapporterar 9To5Mac.

Med fyra nya reaktioner, ”glädjetårar”, ”tänkande ansikte”, ”klappa händer” och ”gråtande ansikte”, är den här funktionen utformad för att ge användarna möjlighet att bättre visa hur konversationer får dem att känna och ge användarna ”en bättre förståelse för hur deras tweets tas emot”.

Med hänvisning till backengineer nämnde rapporten också att mikrobloggplatsen nu kan lagra data om nedröstningsfunktionen, vilket är en annan indikator på att denna funktion kommer att släppas förr snarare än senare.

I rapporten konstateras också att företaget även ändrade nedröstningspositionen. Det har till och med lagt till en ny flik som förklarar hur nedröster fungerar.

Den här månaden har företaget lanserat sin funktion i appen för alla Android-användare över 18 år, efter lanseringen av iOS i september.

Twitter sa att ”Tips” -funktionen är inriktad på användare som vill få lite ekonomiskt stöd från sina anhängare via Cash App, PayPal, Venmo och Patreon direkt via appen.

See also  Social Network Marketing Market Latest Trends, Demand and Industry Outlook, Forecast 2025
Continue Reading

TWITTER

Elon Musk har sålt mer än hälften av Tesla-aktierna som Twitter informerade honom om.

Published

on

By

elon-musk-has-now-sold-more-than-half-the-tesla-stock-twitter-told-him-to-|-fortune
en flag
sv flag

Tesla-aktierna har fallit 10% sedan Musk genomförde en Tweet-undersökning om försäljningen. De sjönk mer än 17% inom de första dagarna efter november.

See also  Erika Jayne gives NSFW response after Twitter user asks about her sexuality
Continue Reading

TWITTER

Twitter Undersöker fel som orsakar oväntade inloggningar på iOS 15

Published

on

By

twitter-investigating-bug-causing-unexpected-logouts-on-ios-15-–-macrumors
en flag
sv flag

Twitter Support har bekräftat en bugg som orsakar oväntade kontoinloggningar på iOS 15, och lovar att dess team arbetar på en fix och att det kommer att hålla användarna uppdaterade när den är löst.

Twitter Feature

Inlägg på Twitter under de senaste timmarna har visat användare som upplever felet, med vissa delningsfrustrationer att appen kräver att de loggar in på Twitter igen vid varje applansering. Medan några av rapporterna saknar specificiteten att felet händer på iOS-enheter, verkar det sannolikt vara fallet efter bekräftelsen från Twitter själv.

Hej @Twitter kan du göra det så att jag inte behöver logga in varannan dag? Jag loggar aldrig ut från mitt konto, men jag måste fortfarande logga in. Tack

— blueyosh (@hotorc97) 24 november 2021

VARFÖR LOGGAR TWITTER MIG UT UR ALLA MINA ACCS???? JAG HAR 8 TWITTER ACCS OCH VET DU HUR HAED ATT LOGGA IN ALLA????????? IVE GJORT DET 2 TID REDAN SEDAN OKTOBER

— kyle (@leeknowonIyfans) 24 november 2021

Jag fick nästan en hjärtattack när jag försökte få in min Twitter och det ville att jag skulle logga in?? Jag loggade aldrig ut 😭😩😭

- Enny gör allt ❤ (@Queen_Enny19) November 24, 2021

Användare som påverkas av felet rekommenderas att se till att de kör den senaste Twitter-versionen från App Store och övervakar företagets supportkonto för uppdateringar.

See also  US Open 2021: 'Tennis is mad', Twitter in awe of Emma Raducanu and Leylah Fernandez ...
Continue Reading

Trending