Connect with us

INSTAGRAM

Kortare videoklipp är efterfrågade. Så här reagerar olika sociala medieplattformar.

Published

on

shorter-videos-are-in-demand-here’s-how-different-social-media-platforms-are-reacting.
en flag
sv flag

Åsikter som uttrycks av entreprenörsbidragsgivarna är deras egna.

Med TikTok och Instagram Reels som långsamt erövrar sociala medier marknadsföring är det inget misstag: Korta videor efterfrågas.

Den genomsnittliga längden för de flesta, om inte alla, affärsvideor är bara sex minuter långa. Och den siffran är inställd på att minska i takt med att konsumenterna letar efter kortare videor.

Med det i åtanke, varför är korta videor efterfrågade? Vilka plattformar implementerar kortform videor bäst? Och viktigast av allt, hur kan de gynna ditt företag?

TikTok — Ändra konsument, en video i taget

När det gäller kortare videor har TikTok alltid lett branschen. Det som började som en sammanslagning med musikal.Ly blev snabbt en av världens mest kraftfulla sociala medieplattformar. Och vad gjorde den så berömd? Samma koncept som gjorde Vine virala korta videor.

TikTok har över 1 miljard aktiva användare, dubbelt så många som Snapchat och Pinterest. Twitter har bara 397 miljoner användare som referens. Med en så stor användarbas är det enda som håller plattformen vid liv de 15 sekunder långa videoklippen.

Men varför är korta videor så populära? Enkelt — folk har inte tid på sina händer. När de öppnar appar som TikTok och Instagram är det mer troligt att de spenderar tid på att titta på kortare videor. Och företag håller redan på att komma ikapp.

Effekten av Instagram Reels

Med uppfinningen av Stories av Snapchat, andra plattformar som Instagram fångas upp på korta videor. Instagram Reels presenterar vuxna och unga användare med ett enklare sätt att berätta för andra om sin dag. Den använder snabba foton och videor som bara är tillgängliga i 24 timmar istället för att vara permanent postat. Nu uppmuntras engagemang, särskilt efter att Instagram inkluderade alternativet ”Svep”. Detta har gjort det möjligt för e-handelswebbplatser att både marknadsföra sina produkter och göra snabbmeddelanden enklare.

See also  Can you be 'addicted' to Facebook, Instagram? Experts share how to tell if your social media ...

Youtube har anslutit sig till bandwagon

YouTube är mer eller mindre en plattform för videor med lång form, men den senaste uppdateringen erbjuder kortare vertikala videor. Funktionen kallas YouTube Shorts och gör det möjligt för innehållsskapare att interagera med sina tittare på mindre än 60 sekunder.

Men YouTube har ett annat trick i ärmen, och det här är främst till annonsörer. Det är ”YouTube TrueView” och är den primära annonseringstekniken för YouTube. Genom detta kan annonsörer marknadsföra långa eller korta videor, och vissa kan hoppas över efter fem sekunder.

Men eftersom de flesta inte kommer att klicka på längre annonser erbjuder YouTube nu 6-sekunders icke-överhoppningsbara annonser. Klickfrekvensen för kortare 15- och 30-sekunders annonser är cirka 70%, ett jättestonummer för alla företag.

Det är dags att säga adjö till IGTV

Med Instagrams IGTV kommer ut som mindre fängslande än sina rullar och videoinlägg, har den beslutat att ta bort IGTV. Istället har den en separat sektion för videor. Dessa videoklipp kommer att visas på en persons profil och kan ses från Instagram-appen.

Ändringen de gjorde här är att videor som publiceras på Instagram-flödet kan vara upp till 60 minuter långa. Den exakta orsaken till detta är inte bekräftat. Men det verkar som om Instagram vill ha en sömlös plattform där korta och långa videor samexisterar.

Detta gör långa videor mer tillgängliga för användare som använder Instagram-appen. Och det hjälper till att marknadsföra självstudiekurser som människor vanligtvis inte konsumerar i appar för sociala medier.

En annan viktig förändring är att Instagram-videor som är längre kan intäktsgenereras, en funktion som inte är tillgänglig på rullar. Detta skiftar fokus avsevärt mot innehållsskapare som inte säljer en tjänst och vill få pengar via Instagram.

See also  Clubhouse Moves to Next Stage of Testing for Android App, Continues to Develop Payment Tools

Betyder det att långformade videor är ute ur bilden?

Med korta videoklipp som blir allt populärare bland konsumenterna, kommer långformsvideor att dö ut? Även om det rekommenderas starkt för alla företag att skapa videor så kort som möjligt, så är svaret inte så svartvitt.

Kortformade videor kommer att öka trafiken från nya användare, men videor med lång form är bättre för varumärkeslojalitet. Kortare videor får mer engagemang och dyker upp på nya användares flöden. Men längre videor kommer att vara ryggraden i ditt företag.

Naturligtvis beror det på vilken tjänst du erbjuder. E-handelsföretag kommer att vilja rikta sin uppmärksamhet mot kortformade videor och annonser. Videor med lång form passar dock bättre när du vill gå in på djupet om produktinformation. Det är förstås först efter att du har tagit användarens uppmärksamhet med en kortform video.

Företag som erbjuder webbseminarier kommer att dra nytta av längre videor. Och så kommer företag som postar intervjuer. Kampanjer och instruktionsvideor bör dock vara mindre än en minut eller två, beroende på hur länge självstudiekursen måste vara.

I huvudsak, fråga dig själv två frågor:

Först, kan videoinnehållet sammanfattas i en kortform video?

Vill du bara fånga konsumentens uppmärksamhet eller utveckla varumärkeslojalitet?

Den korrekta formeln är varken kort eller lång, men en blandning av båda.

Vad detta betyder för en entreprenör

Kortformade videor har ett betydande marknadsvärde, särskilt för nya företag. Ta exempel på Dollar Shave Club. Det som började som en viral video på YouTube växte till att bli en behemoth av ett varumärke.

Och det är inte där exemplen slutar. Det finns otaliga framgångshistorier som denna som bevisar värdet av korta videoklipp.

See also  Global Social Commerce Market Future Prospects 2027 | eBay, Facebook, Twitter, Pinterest ...

Korta videoklipp har en högre klickfrekvens, och för entreprenörer är det allt du behöver. Korta videor är av särskilt intresse för personer med e-handelsföretag. Till exempel säger 84% av personerna att de är mer tvungna att köpa en produkt genom att titta på en video. Och statistiken fortsätter att visa en vänligare kortvideomarknad.

Det råder ingen tvekan om att kortformade videor gradvis kryper upp grafen. Och även om videor med lång form är bra för information och varumärkeslojalitet är kortare videor bättre för PR.

Detta väcker en sista fråga: Är videor till nytta för dig? Svaret är — ja!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM

5 apps for scheduling Instagram posts on iPhone and Android

Published

on

By

5-apps-for-scheduling-instagram-posts-on-iphone-and-android-–-mashable
Continue Reading

INSTAGRAM

Social networking websites launch features to encourage users to get boosters

Published

on

By

social-networking-websites-launch-features-to-encourage-users-to-get-boosters-|-evening-standard
Continue Reading

INSTAGRAM

Hur många hashtags ska du använda för att få flest ”Likes” på Instagram?

Published

on

By

how-many-hashtags-should-you-use-to-get-the-most-‘likes’-on-instagram?-|-the-star
en flag
sv flag

Hashtags är en viktig funktion i Instagram-inlägg. Faktum är att de har blivit ett viktigt sätt att säkerställa fler ”Gillar” på sociala medier — så länge du väljer dem klokt.

Men hur många hashtags ska du använda för att maximera din popularitet på det sociala nätverket? Svaret kanske överraskar dig.

Det är en fråga som många Instagram-användare frågar sig: vad är rätt antal hashtags att lägga till i ett inlägg? För att ta reda på det analyserade plattformen 18 miljoner Instagram-inlägg, exklusive videor, rullar och Stories.

Intressant, Senares resultat skiljer sig från Instagrams egna rekommendationer. Enligt Seners analys, med hjälp av fler hashtags hjälper till att få bättre resultat när det gäller ”räckvidd”, eller andelen användare som utsätts för inlägget. Genom att använda 20 hashtags, Senare observerade en optimal genomsnittlig räckvidd på strax under 36%. Genom att använda 30 hashtags får nästa bästa räckvidd hastighet. Med fem hashtags, nå träffar knappt 24%.

Och även om en stolpps räckvidd är viktig, är engagemanget ännu mer. Från ”Gillar” och kommentarer till aktier och följande — i genomsnitt verkar 30 hashtaggar resultera i bättre engagemang: ”När det gäller genomsnittlig engagemangsfrekvens resulterar 30 Instagram-hashtags per feed inlägg i flest gillanden och kommentarer”, säger Senares forskning.

Men i slutet av september 2021 rådde Instagram sina skapare att använda mellan tre och fem hashtags för sina inlägg, samtidigt som de varnade dem för att använda för många. Det sociala nätverket rådde att använda 10 till 20 hashtags per inlägg ”hjälper dig inte att få ytterligare distribution”.

För Senare kan det finnas andra orsaker bakom Instagrams rekommendationer: ”När Instagram fortsätter att utöka sin upptäckbarhet och SEO-verktyg, är det vettigt att de vill att användarna ska experimentera med färre, mer relevanta hashtags — detta kan hjälpa dem att kategorisera och rekommendera dina inlägg i föreslagna innehållsströmmar, som Instagram Reels-flödet eller de uppdaterade hashtagg-sökflikarna”, förklarar webbplatsen. — AFP Relaxnews

See also  90 Day Fiancé: Tiffany Disobeys TLC & Shares Ronald's Abuse On Instagram

Continue Reading

Trending