Connect with us

OTHER

Vad är socialt lyssnande, varför det är viktigt och 10 verktyg för att göra det enklare

Published

on

what-is-social-listening,-why-it-matters,-and-10-tools-to-make-it-easier
en flag
sv flag

Om du inte har någon strategi för socialt lyssnande går du miste om några av de mest värdefulla data som finns tillgängliga för att hjälpa dig att bygga upp din verksamhet.

Faktum är att nästan två tredjedelar av marknadsförarna är överens om att socialt lyssnande har ökat i värde under det senaste året.

Lyssnande verktyg för sociala medier gör att du kan skapa en solid förståelse för exakt hur kunder och potentiella kunder tänker på dig genom att analysera vad de säger på sociala kanaler. Du kan också lära dig vad de tycker om tävlingen. Detta är en otrolig marknadsundersökning som är lätt tillgänglig i realtid — så länge du vet hur man får tillgång till den.

Bonus: Ladda ner en gratis guide för att lära dig hur du använder sociala medier för att öka försäljningen och konverteringarna idag. Inga trick eller tråkiga tips — bara enkla, enkla instruktioner som verkligen fungerar.

Socialt lyssnande spårar sociala medieplattformar för omnämnanden och konversationer relaterade till ditt varumärke, och sedan analysera dem för insikter för att upptäcka möjligheter att agera.

Det är en tvåstegsprocess:

Steg 1: Övervaka kanaler i sociala medier för omnämnanden av ditt varumärke, konkurrenter, produkter och sökord som är relaterade till ditt företag.

Steg 2: Analysera informationen för hur du kan använda det du lär dig. Det kan vara något så litet som att svara på en nöjd kund eller något så stort som att flytta hela ditt varumärke positionering.

Vad är skillnaden mellan socialt lyssnande och social övervakning?

Vid första anblicken kan socialt lyssnande verka som övervakning av sociala medier, men de två begreppen skiljer sig faktiskt åt på viktiga sätt.

Övervakning av sociala medier handlar om att samla in data. Det låter dig titta tillbaka på vad som redan har hänt med hjälp av mätvärden som:

Varumärke mentionRelevanta hashtagsKonkurrent mentionIndustry trender

Varumärkesövervakning på sociala medier är bra för saker som att övervaka avkastning på avkastning eller A/B-testkampanjer. Det är också bra information som hjälper till att bevisa värdet av social marknadsföring när det blir dags att fastställa den årliga budgeten.

Men bara siffror berättar inte hela historien. Det är bra om ett inlägg får mycket positivt engagemang. Men det är inte så bra om ett inlägg rack upp negativa kommentarer och arga ansiktsreaktioner.

Socialt lyssnande ser bortom siffrorna för att överväga stämningen bakom data. Denna ”online-stämning” kallas också sociala medier känsla.

Känslighetsanalys av sociala medier är en viktig del av att lyssna på sociala medier eftersom den hjälper dig att förstå hur människor tycker om dig och dina konkurrenter. Istället för att bara räkna antalet gånger ditt varumärke nämns tittar du på vad du kan lära av sociala samtal för att skapa verkliga affärsresultat.

Att vara medveten om förändringar i sociala känslor gör det också möjligt att reagera direkt på oväntade förändringar.

Social övervakning är i huvudsak ett register över vad som redan har hänt. Det avgörande inslaget i socialt lyssnande är att det ser framåt och bakåt. Det handlar om att analysera den information du samlar in och använda den för att vägleda din strategi och dagliga åtgärder.

Om du inte lyssnar på sociala medier skapar du din affärsstrategi med blinders på. Verkliga människor talar aktivt om ditt varumärke och din bransch online. Det ligger i ditt intresse att veta vad de har att säga.

Enkelt uttryckt, om du bryr dig om dina kunder, bryr du dig om de insikter du kan få från socialt lyssnande. Här är några av de sätt som socialt lyssnande kan gynna ditt företag.

Förstå och interagera med din målgrupp

Lyssna på sociala medier hjälper dig att bättre förstå vad tittarna vill ha av ditt varumärke.

En befintlig kund kan till exempel twittra om hur mycket de älskar din produkt. Eller så kan du upptäcka en konversation där människor letar efter lösningar som din produkt eller tjänst kan erbjuda.

Zappos är känd för sin legendariska kundservice och sitt konsekventa sociala engagemang med fans. Tweeta ett foto av din katt i en Zappos-låda, och du kan bara få en retweet:

Men de håller också utkik efter samtal där folk rekommenderar Zappos som ett alternativ för skoshopping. De dyker in med en positiv kommentar eller ytterligare rekommendation, men aldrig en svår sälja.

Intelligens för industri och konkurrent

Socialt lyssnande är mer än att förstå vad folk säger om dig. Du vill också veta vad de säger om dina konkurrenter och din bransch i allmänhet. Detta ger dig viktiga insikter om var du får plats på marknaden.

See also  How to Make a TikTok Video: Beginners Start Here

Socialt lyssnande visar vad dina konkurrenter håller på med i realtid. Lanserar de nya produkter? Utveckla nya marknadsföringskampanjer

Till exempel, när Wendys gjorde en pjäs på varumärkesuppdateringen Facebook/Meta, hoppade Arby's snabbt in:

Kanske de konversationer du hittar kommer att avslöja en lucka på marknaden som du kan kliva upp för att fylla.

Genom att upptäcka dessa nya möjligheter och hot när de inträffar kan du planera och reagera i realtid.

Produktintelligens

Övervakning av konversationer runt om i branschen avslöjar också massor av insikt om vad som fungerar — och vad som inte fungerar — för befintliga och potentiella kunder.

Denna information är en guldgruva för dina kundservice, produktutveckling och marknadsföringsteam.

Till exempel fick Nordstroms sociala team en del viktig information här för att vidarebefordra till UX-teamet:

Kan du justera en befintlig produkt eller lägga till en funktion för att lösa problem som folk pratar om? Kanske det du lär dig kommer att sporra en ny produktidé.

Du får också lära dig mer om frustrationer med dina nuvarande produkter — och dina konkurrenternas produkter. Kan du ändra saker för att åtgärda problemen? Om du gör det, var noga med att berätta för folk om det med en riktad marknadsföringskampanj.

Undvik kriser innan de inträffar

Socialt lyssnande gör att du kan spåra känslor i realtid, så att du direkt kan veta om det finns en betydande förändring i hur mycket människor pratar om dig eller stämningen bakom vad de säger.

Det är som ett system för tidig varning som varnar dig för positiva och negativa förändringar i hur ditt varumärke uppfattas online.

Om du får mer engagemang än vanligt, leta efter orsakerna bakom det. Dina tittare delar massor av användbar information om vad de gillar och vad de inte gillar. Dessa lektioner kan hjälpa dig att vägleda din strategi över olika kanaler.

Socialt lyssnande hjälper dig också att ta itu med PR-katastrofer innan de går för långt. Om känslan är nere kan du granska den sociala återkopplingen för att försöka identifiera källan till ändringen. Medan du håller på, leta efter lektioner som kan förhindra ett liknande felsteg i framtiden.

Om känslan är långt ner, prioritera att hitta orsaken och göra ändringar direkt genom att dra ett probleminlägg eller be om ursäkt för en okänslig tweet.

Som Hootsuite expert på sociala engagemang Nick Martin säger i videon högst upp i det här inlägget kan du ”ställa saker till rätta innan de går fel”.

Fyll tratten

Folk älskar det i allmänhet när du erbjuder för att hjälpa till att lösa sina problem. Men främlingar på Internet älskar verkligen inte det när varumärken hoppar in i sina sociala samtal med en hård sälja.

Socialt lyssnande hjälper dig att avslöja frågor och konversationer om din bransch på sociala plattformar. Det här är alla möjliga möjligheter att nå ut och introducera ditt varumärke eller dela med dig av din expertis. Men de bör inte ses som öppningar för att hoppa in och försöka sälja direkt av fladdermusen.

Istället kan du se den konversation du går med i genom socialt lyssnande som en möjlighet att utveckla relationer med potentiella kunder i din bransch som du kan främja relationer för social försäljning.

Nå ut, skapa en anslutning och dela användbar information. Detta kommer att bidra till att etablera ditt varumärke som den bästa resursen när det blir dags att fatta ett köpbeslut.

Identifiera möjligheter till samarbete

Övervakning av sociala samtal om din bransch ger dig en känsla av vilka de viktiga skaparna och tankeledarna är i ditt utrymme. Dessa är viktiga personer att få kontakt med.

De kan ha ett enormt inflytande på hur folk känner för dig.

Kom ihåg: det här är en tvåvägs gata. Att stödja andra i din bransch gör det mer troligt att de kommer att stödja dig i gengäld. Istället för att försöka tränga sig in i en befintlig gemenskap kan du ansluta genom samarbeten med personer som redan har en meningsfull plats i de konversationer du vill delta i.

Socialt lyssnande hjälper dig att hitta sätt att bli en del av relevanta onlinemenskaper organiskt och på ett sätt som uppfattas som användbart snarare än säljande.

Som framgår av Hootsuite s trender för sociala medier 2022 rapport:

” Om människor i samhället ser dig som en aktiv partner för att stödja de innehållsskapare som de beundrar, är det mer troligt att de litar på att du också har deras bästa intressen.”

Du hittar också personer som redan älskar ditt varumärke och säger bra saker om dig på sociala medier. Dessa är naturliga varumärkesförespråkare. Nå ut till dem och leta efter möjligheter att samarbeta på meningsfulla sätt med dessa befintliga hejaklacksledare för ditt varumärke.

See also  Trump Administration Sued Over Social Media Screening for Visa Applicants

Social lyssningsprogramvara gör det mycket lättare för dig att implementera en effektiv social lyssningsstrategi. Här är våra val för 10 av de bästa sociala lyssningsverktygen.

1. Hootsuite

Du kanske inte blir förvånad över att veta att vi tycker att Hootsuite är ett av de bästa gratis sociala lyssningsverktygen där ute. Du kan använda Hootsuite för att konfigurera sociala mediestreamar som övervakar konversationer, nyckelord, omnämnanden och hashtags.

Du kan övervaka och svara på konversationer eller omnämnanden direkt från en instrumentpanel — i stället för att logga in och ut från olika sociala plattformar.

Hootsuite låter dig också hålla ett öga mot marken i din bransch genom att övervaka konkurrensen och bygga upp relationer med innehållsskapare på sociala medier (även kallade influencers) och potentiella varumärkesförespråkare.

2. Hootsuite Insights som drivs av Brandwatch

Hootsuite Insights går ännu längre och ger dig data från 16 miljarder nya sociala inlägg varje månad, som läggs till i realtid. Boolesk söklogik kan hjälpa dig att hitta meningsfulla trender och mönster som du kanske missar genom att övervaka sökord och hashtags ensam. Du kan sedan filtrera dina sökningar efter datum, demografi och plats för att hitta de konversationer som är mest relevanta för dig.

Hootsuite Insights gör det också enkelt att spåra varumärkets åsikter med intuitiva ordmoln och mätare som mäter dina känslor och varumärkesmedvetenhet mot konkurrenterna.

3. Adview

Till skillnad från de flesta sociala lyssningsplattformar används Adview speciellt för socialt lyssnande på Facebook- och Instagram-annonser. Du kan använda den för att övervaka upp till tre Facebook-annonskonton över obegränsade sidor.

När du lägger till Adview i din Hootsuite instrumentpanel kan du svara på kommentarer på alla dina Facebook- och Instagram-annonser på ett ställe.

4. Talkwalker

Talkwalker erbjuder robusta sociala lyssningsfunktioner som analyserar bloggar, forum, videor, nyhetssidor, recensionssajter och sociala nätverk allt i en instrumentpanel. De hämtar data från mer än 150 miljoner källor.

Du kommer att kunna övervaka konversationer kring ditt varumärke samtidigt som du analyserar engagemanget, räckvidden, kommentarerna och känslan bakom dem.

5. Synthesio

Synthesio spårar konversationer om mycket specifika ämnen i noggrant segmenterade målgrupper. Det gör att du kan segmentera dina sociala lyssningsdata efter språk, plats, demografi, känslor, kön, inflytande och mycket mer. Rapporterna kommer också med ett praktiskt socialt rykte poäng.

6. Mentionlytics

Spåra omnämnanden, nyckelord och känslor på flera språk. Du kan också enkelt hitta influencers i sociala nätverk och andra online-källor.

Mentionlytics verktyg för övervakning av sociala medier kammar genom sociala plattformar, tillsammans med bloggar och nyhetssidor, för omnämnanden. Eftersom den är integrerad med Hootsuite kan du enkelt visa dem på instrumentpanelen.

7. Netbase

NetBase använder NLP (Natural Language Processing) för att hjälpa dig att fokusera ditt sociala lyssnande på viktiga konversationer. Den samlar in data från hundratals miljoner sociala inlägg dagligen plus mer än 100 miljarder historiska inlägg på den sociala webben.

8. Audiense

Med Audiense kan du identifiera vilken publik som helst — oavsett storlek.

Appen skapar rapporter som berättar vad de diskuterar, vad de gillar och till och med hur de tänker och beter sig.

Dess målgruppschef hjälper dig också att hitta och förstå mycket specifika målgrupper för att se till att du får den perfekta matchningen för ditt varumärke.

9. Digimind

Digimind källar data från mer än 850 miljoner källor på över 200 språk. Med hjälp av artificiell intelligens analyserar den omnämnanden för att övervaka trender och känslor och presentera dem i användbara datavisualiseringar.

10. ForSight av Crimson Hexagon

ForSight by Crimson Hexagon låter dig filtrera dina sociala lyssningsströmmar efter känslor, åsiktskategori, kön, geografi och inflytande poäng. Med tillgång till ett databibliotek med mer än 400 miljarder inlägg i sociala medier kan du interagera med en stor publik i realtid.

1. Lyssna efter rätt ord och ämnen

Bra socialt lyssnande handlar om att välja de mest relevanta sökorden för ditt varumärke.

Nyckelorden och ämnena du övervakar kommer sannolikt att utvecklas med tiden. Med hjälp av verktyg för socialt lyssnande lär du dig vilka sorters ord folk brukar använda när de talar om ditt företag och din bransch. Du kommer också att börja få en känsla av vilka typer av insikter som är mest användbara för dig.

Här är en lista med viktiga sökord och ämnen att övervaka redan från början:

Ditt varumärke och handtagarYour produktnamn (er) Dina konkurrenternas varumärken, produktnamn och handtagesIndustry BuzzWordsyVår slogan och de av dina konkurrenterNames av nyckelpersoner i ditt företag och dina konkurrenternas företag (din VD, talesperson, etc.) Kampanjnamn eller KeywordSYOur märkta hashtags och de av dina konkurrenterSunBranded hashtags relaterade till din bransch

See also  Social Network Marketing Market Latest Trends, Demand and Industry Outlook, Forecast 2025

Du bör också övervaka vanliga felstavningar och förkortningar för alla ovanstående.

Till exempel använder varumärken som Starbucks socialt lyssnande på sina varumärken för att upptäcka och svara på sociala inlägg även när de inte är taggade:

Och KFC Storbritannien övervakar tydligt för ett brett swath nyckelord relaterade till deras verksamhet, och hoppar in här vid blotta omnämnandet av sås:

2. Lyssna på rätt ställen

En del av att ta reda på vad tittarna har att säga om dig är att lära sig var de har sina konversationer. Det innebär att kasta ett brett nät för ditt sociala lyssningsprogram.

Samtal kring ditt varumärke eller bransch på LinkedIn kommer sannolikt att vara mycket annorlunda än de finns på Twitter, Instagram eller Facebook. Och du kanske upptäcker att folk pratar om dig hela tiden på Twitter, men inte alls på Facebook.

Du behöver veta var folk pratar om dig och din bransch och hur dessa konversationer varierar mellan olika nätverk. Detta kommer att vägleda din strategi för att delta i konversationen genom både organiskt engagemang och betald reklam.

3. Begränsa din sökning

När du har skapat vilka termer och nätverk som är viktiga för dig att övervaka kan du använda mer avancerade söktekniker för att filtrera dina resultat.

Beroende på din marknad kanske du till exempel vill begränsa dina sociala lyssnande efter geografi. Om du driver ett lokalt företag i Iowa kanske du inte är orolig för samtalet i Grekland.

Du kan också använda boolesk söklogik för att skapa mer riktade sökströmmar för socialt lyssnande.

4. Lär av tävlingen

Man vill aldrig kopiera någon annans strategi. Men du kan alltid lära dig något genom att lyssna noga på dina konkurrenter och vad andra människor säger om dem online.

Socialt lyssnande kan ge dig en känsla av vad de gör rätt och vad folk älskar med dem. Men viktigast av allt, du kan se var de felsteg och få fel, eller när de står inför kritik i pressen eller i sociala medier.

Till exempel gick Coca-Cola igenom en grov lapp efter att Cristiano Ronaldo tog bort två flaskor kokain från vyn under en Euro 2020-presskonferens. Mikes Hard Lemonad hoppade på chansen att parodi ögonblicket.

Det är mindre smärtsamt att lära sig en hård läxa genom att se dina konkurrenter göra misstag än att göra dem själv.

5. Dela det du lär dig

Socialt lyssnande ger ett brett utbud av information som är användbar för hela företaget.

Kanske är det en kundpost som behöver ett svar direkt. Kanske är det en bra idé för ett blogginlägg. Eller kanske är det en idé för en ny produkt eller en ny funktion för en befintlig produkt.

Kundservice, innehållsmarknadsföring och produktutvecklingsteam kan alla dra nytta av det du lär dig när du lyssnar på sociala medier. Se till att kommunicera dessa lärdomar. Och sök synpunkter från dessa lag också. De kan ha specifika frågor som du kan svara på genom att justera din sociala lyssningsinställning också.

6. Håll varning om ändringar

När du börjar samla in social information kommer du att utveckla en känsla av den vanliga konversationen och känslan kring ditt varumärke.

När du vet hur mycket folk pratar om dig regelbundet och vad den övergripande känslenivån i allmänhet är, kommer du att kunna upptäcka förändringar.

Större förändringar i engagemang eller känslor kan innebära att den övergripande uppfattningen av ditt varumärke har förändrats. Du måste förstå varför så att du kan anpassa din strategi på lämpligt sätt. Det kan innebära att rida på en våg av positivitet eller korrigera ett felsteg för att komma tillbaka på kurs.

Kom ihåg: Om du inte vidtar åtgärder är du bara engagerad i övervakning av sociala medier, inte socialt lyssnande.

Socialt lyssnande handlar inte bara om att spåra mätvärden. Det handlar om att få insikter om vad era kunder och potentiella kunder vill ha av er, och hur ni bättre kan tillgodose dessa behov.

Se till att analysera mönster och trender över tid, snarare än bara enskilda kommentarer. Dessa övergripande insikter kan ha de mest kraftfulla effekterna när det gäller att styra din framtida strategi.

Hootsuite gör det enkelt att övervaka sökord och konversationer på sociala medier, så att du kan fokusera på att agera på tillgängliga insikter. Prova det gratis idag.

Kom igång

Hantera enkelt alla dina sociala medier på ett ställe och spara tid med Hootsuite.

Prova gratis

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OTHER

Så här använder du Story för att öka dina YouTube-visningar

Published

on

By

how-to-use-story-to-boost-your-youtube-views
en flag
sv flag

Undrar du hur du kan öka visningstiden på dina YouTube-videor? Vill du bli mer minnesvärd för tittarna?

I den här artikeln hittar du ett ramverk för berättelser i sju steg för att skapa effektivt YouTube-innehåll som inspirerar till handling.

Denna artikel skapades av Tim Schmoyer och Michael Stelzner. För mer om Tim, bläddra till nyckeltakeaways i slutet av den här artikeln.

Varför berättelser är så effektiva i YouTube-videor

Berättelser erbjuder ett kraftfullt sätt att skapa en känslomässig koppling mellan tittaren och innehållet. Eller snarare, berättelser skapar en känslomässig koppling mellan betraktaren och berättarens upplevelse. Och egentligen, om det bästa sättet att uppleva något är med egna ögon, så är det näst bästa sättet att få samma upplevelse att lyssna på en riktigt bra berättare.

Som marknadsförare, när vi berättar en historia väl, sänker det våra tittares försvar. Så snart en tittare klickar på din video är deras vakt mot annonser, kampanjer och fångst. Att berätta en riktigt bra historia hjälper folk att slappna av. De kan luta sig tillbaka i sina stolar och lyssna och helt enkelt njuta av innehållet de konsumerar.

Denna erfarenhet har en enorm inverkan på hjärnkemi. Att lyssna på en fantastisk historia släpper ut vissa kemikalier i hjärnan som skapar de reaktioner vi hoppas att vår publik kommer att ha.

Till exempel är dopamin associerat med spänning och en inbjudan till nyhet, vilket ofta hjälper människor att fokusera, känna sig mer motiverade och bättre behålla innehållet de konsumerar. Alla dessa saker är positiva effekter som vi vill att vår publik ska känna. Vi vill att de ska fokusera på vårt innehåll, komma ihåg det och känna sig motiverade att vidta åtgärder efter att ha konsumerat det.

Berättelser släpper också oxytocin, vilket är förknippat med empati, sårbarhet och medlidande. Så om du kan bygga en berättelse kring empati blir folk som tittar på din video ofta mer tillitsfulla och generösa. Sårbarhet hjälper publiken att bygga ett djupare band med dig som innehållsskapare eller med personen i videon.

Storytelling frisätter också endorfiner, som är förknippade med skratt och ha en bra tid, och fenyletylamin, vilket är lycka drogen. När folk känner sig lyckliga vill de ha mer av det.

När någon hör en bra historia från dig på YouTube — eller verkligen på någon kanal i sociala medier — reagerar de exakt hur du hoppas att de skulle reagera. De fokuserar på ditt innehåll, kommer ihåg det och vill ha mer av det eftersom det får dem att må bra. De blir avslappnade och empatiska mot dig eftersom du visar sårbarhet, och de är motiverade att vidta åtgärder. Allt detta leder till ett djupare band mellan dig och din publik på YouTube.

Nyckelelementen som varje berättelse ska innehålla

YouTube-videons miniatyrbild och titel bör vara kroken i berättelsen, den pjäs som tar tag i publikens uppmärksamhet och får dem att klicka och titta på videon.

See also  BreakPoint: From Black Friday to Advent, have a merry (offline) Christmas

Sedan ska de första sekunderna av videon plocka upp där kroken slutade. Många gånger kommer marknadsförare att upprepa titeln på videon under de första sekunderna, men detta kan faktiskt leda till en högre avgivningsfrekvens.

Istället bör du väva in din berättelse i titeln och miniatyren av videon och sedan leda bort videon med de sju delarna av berättelsen som vi kommer att täcka bredvid för att hålla tittarnas uppmärksamhet.

Vill du komma före tävlingen eller lära dig att diversifiera din strategi?

Lär dig av dussintals av branschens mest betrodda experter, gnugga armbågar med andra smarta marknadsförare och ta din marknadsföring till nästa nivå under detta 3-dagars evenemang i soliga San Diego, CA.

Du kommer att märka att många av dessa element också förekommer i nästan varje film eller roman där ute, och av goda skäl. De hjälper till att skapa en berättelse som publiken kan investera i och vill hålla sig till slutet. Snarare än att bara visa en sekvens av steg eller förklara en ny teknik eller ett nytt koncept skapar berättande en mer personlig koppling mellan dig och din publik genom att bygga upp relationer, avslöja möjligheter och påverka konsumenternas beteende.

Och det bästa är att allt detta kan ske snabbt — ibland inom några sekunder. Det är därför det här formatet fungerar så bra, oavsett om du producerar långformsvideo för YouTube eller kortare videor för YouTube Shorts. Oavsett vilket, inklusive dessa sju viktiga element, kommer tittarna att investera i videon, vilket kommer att hålla kanalen växande.

#1: Vem är karaktären av din berättelse?

Först och främst, vem är karaktären i din berättelse? I de flesta fall kommer karaktären att vara den person som spelar in videon eller pratar i den. Det kan vara du som företagsägare eller marknadsförare. Det kan också vara den version av dig som matchar din publik, men de mest effektiva videoklippen kommer att visa dig som huvudperson.

För det här elementet i din video kan det vara så enkelt som att introducera dig själv (i nuet eller tidigare) och strömmar rakt in i nästa element, vilket är din önskan. Du kan till exempel säga något i linje med att du är en ny företagsägare, som omedelbart identifierar dig, karaktären och vem videon är till för.

#2: Vad vill de ha?

Nästa element är nyckeln önskan huvudpersonen är efter. Detta kan vara något grundläggande som mer försäljning, ett större företag eller att veta hur man gör något. Det behöver inte vara särskilt komplicerat, ju enklare desto bättre.

Detta är ofta en fortsättning på introduktionen av dig, karaktären. Det kan till och med vara i samma mening i videon. För att använda exemplet ovanifrån kan du presentera dig själv som en ny företagsägare som letar efter ett sätt att öka försäljningen.

See also  The 'Silicon Six' Spread Propaganda. It's Time to Regulate Social Media Sites.

#3: Varför kan de inte få vad de vill ha?

Tänk på vad som håller huvudpersonen från att kunna få vad de vill ha. Med andra ord, vilka hinder hindrar dem från att uppnå de resultat de är ute efter?

Du vill till exempel öka försäljningen men du har inga fler timmar på dagen att ägna åt ditt företag. Eller så försöker du växa ditt följe på sociala medier men fastnar bakom förvirrande algoritmer och motsägelsefulla råd du hittar på internet.

Återigen behöver dessa inte vara enorma eller komplexa hinder. De kan vara externa hinder som låg budget, brist på resurser eller till och med distraktioner i hemmet. De kan också vara mer interna hinder som självtvivel, tidshantering eller till och med ett tankesätt block.

Möt ditt hemliga team som får dig att se ut som ett geni i sociala medier och ger dig möjlighet att omfamna förändring! Vi är en genuin gemenskap av marknadsförare från dina vänner på Social Media Examiner. Och vi är här för att stötta dig. Se oss som din karriärförsäkring. Vi håller dig fokuserad på det viktiga. Vi ser till att du inte blir kvar när förändringarna fortsätter att komma. Gå med i Social Media Marketing Society. Få tillgång till månatlig onlineutbildning, expertsupport och en blomstrande community av marknadsförare som kommer att hjälpa dig att lyckas.

Och även om du vill hålla hindren enkla och lätt att relatera till, kan du även stapla mer än ett hinder i en enda berättelse. Att lista mer än ett hinder bidrar ofta till att skapa mer uppmärksamhet i berättelsen, vilket naturligtvis gör berättelsen mer engagerande och tittaren mer investerad i vad som kommer att hända.

#4: Vad står på spel?

Vad som står på spel hänvisar till vad som händer om karaktären inte kan få vad de vill ha. I filmerna kan detta vara något så dramatiskt som miljontals oskyldiga människor som lider. Det som står på spel för dig behöver inte vara liv eller död.

Faktum är att det kan vara något så enkelt som att bli generad eller känna sig skyldig för det är något som du borde ha vetat förut. Det kan vara något allvarligare som att förlora dina livsbesparingar eller affärer.

Med vårt arbetsexempel försöker du öka din försäljning men du har inte tillräckligt med timmar på dagen, din familj börjar känna sig försummad, och du känner dig skyldig att du har hällt så mycket av din tid och pengar i ett företag och du är rädd att du är på väg att förlora allt.

Berättelser som avslöjar dina rädslor väcker empati i din publik. De har samma rädsla och kan relatera till dig på en djupare nivå. På sätt och vis känns det som en seger för dem innan de ens kommer till ditt svar.

See also  Latest Trends on Social Purchasing Market with Top Players Analysis- Kupivip, Living Social ...

#5: Vem eller vad hjälper dem att få vad de vill ha?

När tittarna vet vad som står på spel och de börjar känna sig empatiska mot dig — investeras de i din berättelse och vill se dig komma ut i andra ändan — är det dags att presentera personen eller resursen som hjälper dig ur kampen. Detta kan vara en guide eller mentor eller så kan det vara en bok, formel, upptäckt, motiverande citat eller något annat verktyg som hjälper dig att hitta svaret du var ute efter.

För att fortsätta med vårt arbetsexempel vill du öka försäljningen men du har inga fler timmar på dagen att ägna dig åt din marknadsföring, din familj börjar känna sig försummad och du är orolig att du kommer att misslyckas, men sedan deltog du i ett evenemang där någon talade om försäljning i din bransch. De gav dig två råd som skulle förändra ditt sätt att se på försäljningen för alltid.

#6: Hur får de äntligen vad de vill ha?

Så vad var ett råd som talaren gav dig som förändrade ditt sätt att se på försäljningen för alltid? Det är precis den fråga publiken kommer att ställa härnäst. Hur fick du äntligen det du ville ha? Hur fick huvudpersonen äntligen vad de var ute efter i början av berättelsen?

Det är här förklaringen, demonstrationerna eller självstudiekurserna spelas upp i din YouTube-video. Historien kan vara sammanvävd hela vägen genom innehållet eller så kan den delas upp i ett par meningar i början och slutet, men det här är köttet av ert innehåll som folk är ute efter. De vill veta hur du uppnådde ditt mål.

#7: Hur förvandlas karaktären?

Och slutligen, folk vill veta hur uppnåendet av det målet förändrade dig som huvudperson. Förstärkte det ditt liv? Öka din försäljning? Om det ökade din försäljning, hur påverkade det din familj eller ditt företag?

Det här är den del av berättelsen där de når slutsatsen — det känslomässigt tillfredsställande slutet som visar tittarna inte bara vad som är möjligt utan vad de vill se som ett lyckligt slut. Det här är den del där hjälten räddar världen, arbetsnarkoman räddar sin familj och verksamheten tar fart och alla deras drömmar går i uppfyllelse.

Och om du har berättat historien väl genom de andra sex elementen, så även om denna slutsats är halvförutsägbar, vill tittarna fortfarande hålla sig till slutet för att se den utspelas.

Tim Schmoyer är en YouTube-strateg och grundare av Video Creators, en byrå som hjälper etablerade innehållsskapare på YouTube att snabbt utveckla sina YouTube-innehåll. Han är också värd för Video Creators podcast och hans kurs heter Video Labs. Anslut med Tim på Instagram och Twitter.

Continue Reading

OTHER

Amazon Ads vill hjälpa resor outfits genom att dela sina kunders köpvanor — Skift

Published

on

By

amazon-ads-wants-to-help-travel-outfits-by-sharing-its-customers’-buying-habits-–-skift
en flag
sv flag

Skift Take Det handlar inte bara om Amazon Web Services längre när Amazon når ut till resebranschens kunder. Det är fortfarande tidiga dagar, men Amazon Ads kan en dag krympa resemärkenas utgifter på Google och Facebook. Dennis Schaal Online Travel denna vecka Mycket tyst under det senaste året och ett halvt, har Amazon skalat upp sin Amazon Ads-verksamhet för att rikta in sig på resor och gästfrihet sektorn. Varumärken som Avis och Disney samt destinationshanteringsorganisationer, inklusive TravelTexas.com, är bland de rese- och besöksorganisationer som Amazon Ads tar i fallstudier eller annat marknadsföringsmaterial för sin nystartade resereklamverksamhet. Amazon Ads hade en utställare monter på Phocuswright resor tech konferens i Hollywood, Florida denna vecka, även om Amazon kontorepresentanter avböjde att gå på rekord om programmet. Tanken bakom det nya annonsprogrammet är att använda Amazons förstapartsdata om kundernas köpvanor för att göra det möjligt för rese- och besöksföretag att bättre inrikta sig på resenärer genom display- och videoannonser, till exempel främst på Amazons plattformar och enheter. I reklammaterialet för Amazon Ads för resor och gästfrihet anges att 78 procent av den amerikanska befolkningen som Amazon når spenderade mer än $500 på resor under de senaste sex månaderna. Och resenärer besöker Amazons butiker 85 gånger i genomsnitt under månaden före en resa, säger företaget. ” Genom att utnyttja Amazon Ads målgruppbaserade marknadsföringslösningar kan annonsörerna fokusera på att nå rätt resepublik, med rätt budskap, vid rätt tidpunkt på och utanför Amazon”, går planen. Även om Amazon i teorin kan hjälpa annonsörer att nå resenärer på andra plattformar, verkar tonvikten ligga på att nå målgrupper i USA, Kanada och Europa över Amazons egna plattformar och enheter, oavsett om det är på Amazon.com för shopping, Alexa röstassistenten hemma eller Twitch videospel livestreaming. Avis körde sponsrade annonser på Amazon riktade mot att hjälpa kunder att hitta nödvändiga vägresor och erbjöd biluthyrningsrabatter och Amazon-presentkort. ”För en Camping Trip föreslår vi en Ford Edge eller en liknande standard SUV”, läs en Avis-annons. I september tillkännagav Amazon och Disney ett samarbete om en Hey Disneys röstassistentfunktion på Echo-enheter i Walt Disney World Resorts hotellrum som gör det möjligt för gäster att interagera med Disney-karaktärer. Destinationer verkar vara en söt plats för Amazon Ads i dessa tidiga dagar. Till exempel producerade TravelTexas.com en guide till Texas grill för att rikta in sig på Amazons publik. När allt kommer omkring kan Amazon Ads hjälpa rese- och hotellföretag att rikta in sig på resemubliken eftersom det har så mycket data om huruvida människor handlar för bagagetaggar eller köper vissa böcker om restauranger eller saker att göra kanske en månad före en planerad resa, till exempel. Amazon Ads är inte en kopia av Googles sökmotormarknadsföring eftersom den förstnämnda kan hjälpa till att rikta in sig på resenärer tidigare i deras resplaneringsaktiviteter. Planen är till för rese- och hotellföretag att använda Amazon Ads som ett komplement till deras Google- eller Facebook-kampanjer — åtminstone för tillfället. På frågan om Amazons inträde i resereklambranschen sa Jeff Tolkin, medvd för kryssningssäljaren World Travel Holdings, som deltog i Florida-konferensen: ”Vi kommer att gå överallt där det finns en kostnadseffektiv möjlighet att köpa företag. På alla marknadsplatser är det förmånligt att ha fler leverantörer.” Amazon har försökt och misslyckats flera gånger under åren med att starta sina egna resetransaktionsföretag i USA Förutom sitt reseannonsprogram har Amazon expanderat bortom ett Cleartrip-flyg partnerskap i Indien och gått med på att börja erbjuda MakemyTrips resetjänster på Amazon-plattformar i Indien. Ytterligare läsning Uppdaterad 15 oktober 2021 I Brief Vacasa värdering förblir fast på $4.5 Miljarder Till skillnad från andra SPAC hoppfull Sonder, som såg sin beräknade värdering trimmas, en talesperson för fastighetsförvaltningsbolaget Vacasa sade efter lanseringen av tredje kvartalet ekonomiska att sin egen värdering ligger kvar på cirka $4,5 miljarder kronor. Det är samma belopp som när den meddelade i juli att den hade för avsikt att gå ut offentligt. Vacasa hakade nära 33 miljoner dollar i vinst under tredje kvartalet. Vacasa Booking Holdings Buys Getaroom för Priceline Booking Holdings meddelade att man avser att förvärva hotellrum grossist Getaroom för $1,2 miljarder i ett försök att stärka business-to-business tjänster för Booking Priceline varumärke. Både Bokning och konkurrerande Expedia Group försöker stärka denna aspekt av sin verksamhet. Skift kommer Tripadvisor och Trivago att göra ett avtal? Flera branschinsider och analytiker talar om möjligheten att Tripadvisor kan odla sina backend-hotellauktionstjänster till Trivago, vilket skulle kunna dra nytta av Tripadvisors stora konsumentpublik. Tripadvisors nya VD, vem som än blir smord, kommer att leta efter sätt att återuppliva verksamheten. Skift.

See also  Millions of Social Media Users in India Set to Lose Their Anonymity
Continue Reading

OTHER

Google Shares Key Product Trends for the Holidays, Based on Google Search Volume

Published

on

By

google-shares-key-product-trends-for-the-holidays,-based-on-google-search-volume
Continue Reading

Trending