Connect with us

FACEBOOK

Which Social Media Network Do Teens Like the Most?

Published

on

which-social-media-network-do-teens-like-the-most?-–-business-2-community

FACEBOOK

POV: Facebooks förändring till Meta Blurs Lines Ännu längre

Published

on

By

pov:-facebook’s-change-to-meta-blurs-lines-even-further-|-bu-today
en flag
sv flag

COMs Michelle Amazeen oroar sig för att människor ska veta skillnaden mellan verkliga och virtuella upplevelser

När Facebook meddelade att man bytte namn till Meta i oktober var 2008 Pixar-filmen WALL-E det första jag tänkte på. Sci-fi-filmen handlar om en robot kvar på en obeboelig jord för att städa upp soporna som människor lämnat efter sig. Ohejdlig konsument och företagsgirighet har lämnat jorden till ödemark, och människor har evakuerats till yttre rymden. På samma sätt tror jag att Facebook överger den verkliga världen för virtuella ”metaversa” -delade onlinemiljöer där människor kan interagera. De lämnar otänkbara mängder desinformation som förstärks av deras algoritmer, tillsammans med trakasserier, hatpropaganda och arga partisaner.

För att gå bortom min första reaktion och få mer insikt i konsekvenserna av Facebooks namnbyte (och strategiska planer) ur ett kommunikationsforskningsperspektiv, vände jag mig till två forskare som studerar nya medier inom Communication Research Center (CRC) vid Boston University College of Meddelande (KOM).

Mediepsykologen James Cummings, en COM-biträdande professor i nya mediestudier, indikerar att en metavers-om lyckas - skulle producera nya frågor i informationsbehandling och skulle lägga ny tonvikt på teorier om interpersonell kommunikation - snarare än bara masskommunikation. Som jag fruktade, säger han också att det har potential att förstärka befintliga medieeffekter av oro relaterade till sociala nätverk, nämligen felaktig information, övertalning, missbruk och distraktion.

För det första förklarar Cummings att det skulle få stora konsekvenser för hur miljarder människor väljer, bearbetar och påverkas av medieinnehåll. För att bli framgångsrika måste metaversplattformarna omvandla aktuella metoder för informationsbehandling och digital kommunikationsinteraktion till mycket mer uppslukande, kognitivt absorberande upplevelser.

” Till exempel”, säger han, ”integreringen av konsumentvänd uppslukande 'virtuell verklighet' [VR] — som vanligtvis ställer höga krav på användarnas bearbetning — kommer att komma i en tid av media-multitasking. Gränssnitten måste ta reda på hur användarna ska fördjupa samtidigt som de får tillgång till olika informationsströmmar.”

See also  Cathie Wood Piles Up Shares In Alibaba, Rival Pinduoduo, Trims Snapchat, Pinterest

Likaså säger han att mainstreaming av ”förstärkt verklighet” (AR) -upplevelser kommer också att innebära att användarna behöver skickligt jonglera uppmärksamhetskrav. Människor kommer plötsligt att tvingas att multitaska mellan virtuella och verkliga stimuli. Dessa är vanliga metoder för hobbyister, men kan innebära fler utmaningar för en bredare användare.

Således, Cummings föreslår, om metaversen är ekosystem av enheter och upplevelser som Facebook VD Mark Zuckerberg föreställer sig, kommer användarna att växla fram och tillbaka mellan olika typer av uppslukande upplevelser och stimuli, från verklighet till förstärkt verklighet till virtuell verklighet. Detta scenario kan presentera några nya och intressanta psykologiska upplevelser, i effekterna av personliga (t.ex. chattar med en vän i samma rum), medierad (t.ex. läsa en nyhetsvarning på din telefon) och förstärkta meddelanden (t.ex. en holografisk personlig assistent) — allt beroende av varandra och suddas ut tillsammans.

För det andra förväntar sig Cummings att en framgångsrik metaversa skulle innebära utbyte med virtuellt innehåll och människor som mycket mer liknar interaktioner ansikte mot ansikte eller interpersonell interaktion. ” Detta kommer att kräva att formgivarna av dessa plattformar behärskar viktiga delar av mediernas rikhetsteori och faktorer som påverkar användarnas känsla för rumslig och social närvaro”, förklarar han. Till exempel kan sociala nätverk i metaversen inte bara bestå av de informationsupplevelser som vi är vana vid idag (t.ex. läsa text, titta på videor, titta på bilder), utan i allt högre grad också perceptuella upplevelser (t.ex. en känsla av att transporteras in i berättelsen, en känsla av att vara bredvid någon på andra sidan jordklotet, märker icke-verbala beteenden).

Slutligen indikerar Cummings att uppslukande media är utbredd för en helt ny ras av hemlig övertygelse — till exempel ”inbyggd reklam” eller annonser som efterliknar deras omgivningar — i den utsträckning som användarna blandar ihop det perceptuellt rimliga med det verkliga. Han är särskilt intresserad av att se hur nedsänkning påverkar användarnas uppfattningar om meddelandeförfattarskap och avsikter.

See also  Valentino RTW Spring 2022 - WWD

I verkligheten har inhemsk reklam faktiskt antagits i stor utsträckning för att i hemlighet främja inte bara kommersiella produkter utan även politiska kandidater. Kandidaterna förlitar sig alltmer på ”influencers” för att publicera stödjande meddelanden på Facebook och andra sociala medier utan att konsekvent avslöja att de får betalt för att göra det, och sudda ut den kritiska linjen mellan vad som är verkliga nyheter och vad som bara är betald reklam. Som jag tidigare har tagit upp här, om tillsynsmyndigheterna som övervakar reklam — både kommersiell och politisk — inte har kunnat hålla jämna steg med den digitala omvandlingen av vårt medieekosystem, hur ska de kunna reglera metaversen?

För Chris Wells, en COM-docent i nya mediestudier, beror metaversens löfte och fallgropar helt och hållet på hur Facebook rullar ut det. De radikala nätverkseffekterna vi ser från sociala medier är till exempel beroende av de extremt förkortade formerna av kommunikation - korta texter och korta filmer - som möjliggör skanning och urval av information i en mycket snabb skala. Han indikerar att den pseudosociala närvaron av virtuell verklighet verkar minska antalet människor du faktiskt kan interagera med. ”Hur ska metaversen organiseras och vem ska du kunna interagera med?” Wells frågar. Kommer folk att dricka kaffe i stort sett? Virtuella möten? Han föreslår att en webbplats som Second Life kan erbjuda rudimentära bevis på vilken typ av interaktion som uppstår när människor samarbetar med främlingar i en massiv virtuell värld.

Förmodligen föreslår Wells att Facebook fortfarande måste ge en hel del innehållsmoderering i metaversen om människor ska ha någon interaktion utanför tätt definierade nätverk. ” Med tanke på Facebooks meritlista med sin nuvarande plattform”, säger han, ”detta kan mycket väl vara en ren katastrof; men om man förväntar sig detta kan leda till att de strikt kontrollerar vem som interagerar med vem och på vilka sätt.”

See also  Why Kylie Jenner's Shoe Collection Has Desi Twitter Abuzz

Second Life trots, Wells också frågor som faktiskt vill engagera sig i ett sådant virtuellt utrymme. ” Min läsning av pandemin är att folk inte särskilt vill sitta i sina sovrum och interagera genom Zoom”, säger han.

”Kommer det att bli mycket bättre med ett Oculus-headset? Jag är inte säker”, tillägger han. ”Men jag misstänker också att det finns åtminstone en hel del människor som går på en virtuell konsert eller spelar virtuellt schack med en vän i parken är ynkliga substitut för den riktiga varan.”

Wells medger att det finns många årtusenden och Gen Zs som tillbringar mycket tid i sina sovrum på videospel, med digitala avatarer, och så vidare. En möjlighet, säger han, är att metaversen blir en nischplats för dessa typer av människor.

När dessa metaversa utvecklingar tar form är CRC-kamraterna väl positionerade för att övervaka dessa framväxande medieanvändningar och perceptuella effekter. CRC har flera Oculus Virtual Reality-headset som kan paras ihop med våra psykofysiologiska mätverktyg. Eftersom tekniken tar oss till nya världar har vi ett ansvar tillbaka i verkligheten att analysera och förstå hur människor påverkas.

Michelle Amazeen är universitetskollegiet docent och chef för COMs kommunikationsforskningscenter.

”POV” är en opinionssida som ger aktuella kommentarer från studenter, lärare och personal om en rad olika frågor: på campus, lokal, stat, nationell eller internationell. Alla som är intresserade av att skicka in en pjäs, som borde vara ca 700 ord lång, bör kontakta John O'Rourke på orourkej@bu.edu. BU Idag förbehåller sig rätten att avslå eller redigera inlagor. De åsikter som uttrycks är enbart författarens åsikter och är inte avsedda att representera Boston University synpunkter.

Continue Reading

FACEBOOK

Facebooks centraliserade metaverse ett hot mot det decentraliserade ekosystemet?

Published

on

By

facebook’s-centralized-metaverse-a-threat-to-the-decentralized-ecosystem?-–-cointelegraph
en flag
sv flag

Facebook har planerat att gå in i metaversen under en tid nu — kanske till och med flera år. Men det är först nyligen som dess ambitiösa expansionsplaner har kapulerat konceptet till vanliga rubriker över hela världen. Att byta namn på moderbolaget till Meta var kanske den största, djärvaste avsiktsförklaring företaget kunde göra. Plötsligt var stora nyhetsbutiker översköljda med förklarande artiklar, medan finanswebbplatser har bubblat med spänning om investeringsmöjligheterna i denna nya sektor.

Men inom kryptosfären har svaret varit förståeligt mer dämpat. När allt kommer omkring har decentraliserade versioner av metaversen varit i utveckling kring dessa delar i flera år nu. Ännu värre är att teknikjättarnas förtjusande inställning till användarnas integritet och datainsamling har informerat många av de mest omhuldade principerna inom blockchain- och kryptosektorn.

Ändå, metaverse polletter som Decentraland (MANA) och Sandbox (SAND), åtnjöt omfattande möten på baksidan av nyheterna, och inom några dagar efter Facebooks tillkännagivande fick decentraliserat metaversprojekt Sandbox $93 miljoner i finansiering från investerare, inklusive Softbank.

Men nu när dammet har avgjort, representerar Företagets tidigare kända-as-Facebooks planer goda nyheter för icke-fungible token (NFT) och metaverse projekt i crypto? Eller har Meta potential att sänka denna fortfarande begynnande sektor?

Vad är känt hittills?

Facebook har inte släppt många detaljer om vad som kan förväntas från dess version av metaversen. En reklamvideo med företagets medgrundare och VD Mark Zuckerberg, själv, tillsammans med sin metaverseavatar, såg passande blank ut. Trots det var det knappt med information om hur saker och ting faktiskt kommer att fungera under huven. Men baserat på prejudikat och vad som är känt, kan vissa skillnader göras mellan vad Facebook sannolikt kommer att planera och de etablerade decentraliserade metaversprojekten.

Facebook har någon form när det gäller frågor om huruvida det kommer att anta decentraliserad infrastruktur baserat på dess ansträngningar att lansera en kryptovaluta. Diem, tidigare Libra, är en valuta som drivs av ett tillståndsnätverk av centraliserade företag. David Marcus, som leder Diem, har också bekräftat att projektet, och i förlängningen Facebook, också överväger NFTS integrerat med Novi, den DIEM-kompatibla plånboken.

Baserat på allt detta är det rättvist att säga att Facebook-metaversen skulle ha en ekonomi centrerad kring Diem-valutan, med NFT-baserade tillgångar utfärdade på det tillåtna Diem-nätverket.

See also  Twitter reacts to Anderson Silva's upset of Julio Cesar Chavez Jr. in boxing return

Meddelande @Meta — Facebook-företagets nya namn. Meta hjälper till att bygga metaversen, en plats där vi spelar och ansluter i 3D. Välkommen till nästa kapitel i social anslutning. pic.twitter.com/ywsjplscod

— Meta (@Meta) 28 oktober 2021

Den största skillnaden mellan Facebooks metaverse, och cryptos metaversprojekt, är att den senare fungerar på öppen, tillåtelös, blockkedjearkitektur. Alla utvecklare kan komma och bygga en metaverse-applikation på en öppen blockchain, och alla användare kan förvärva egna virtuella fastigheter och interagera med virtuella tillgångar.

Kritiskt sett är en av de största fördelarna med en decentraliserad, öppen arkitektur att användare kan gå med och flytta runt barriärfria mellan olika metaverser. Interoperabilitetsprotokoll minskar friktionen mellan blockkedjor, vilket gör att tillgångar, inklusive kryptovalutor, stablecoins, allmännyttiga tokens, NFTS, lojalitetspoäng eller något annat kan överföras över kedjor.

Så den viktigaste frågan om Facebooks planer är om i vilken utsträckning företaget planerar att dess metaverse ska vara driftskompatibel, och metaversera tillgångar som ska vara fungibla med andra, icke-Facebook-emitterade tillgångar.

Ur den decentraliserade metaversans synvinkel låter det inte nödvändigtvis som goda nyheter. Metas globala användarbas dvärgar krypto's men det finns ett annat sätt att se på det, enligt Robbie Ferguson, en av grundarna av Immutable, ett lager två plattform för NFTS:

” Även om [Meta] beslutar sig för att driva ett slutet ekosystem är det fortfarande ett grundläggande erkännande av det värde som digitalt ägande ger — och det faktum att framtidens mest värdefulla slagfält kommer att vara vem som äger infrastrukturen i digitala universum.”

Centralisering kan vara den mest begränsande faktorn

Baserat på det faktum att Diem redan är ett slutet system, verkar det troligt att Facebook-metaversen också kommer att vara ett slutet ekosystem som inte nödvändigtvis tillåter direkt eller enkel interaktion med decentraliserade metaverser. En sådan ”muromgärdad trädgård” skulle passa företagets monopolistiska tendenser men begränsa tillväxtpotentialen eller Facebook-utfärdade NFTS för att uppnå något verkligt värde.

Dessutom, som Nick Rose Ntertsas VD och grundare av en NFT-marknadsplats Ethernity Chain påpekade, blir användarna trötta på Facebooks centraliserade dominans. Han tillade i en konversation med Cointelegraph:

”Mitt i [den pandemidrivna digitala] övergången steg kryptoadoptionen fem gånger. Samtidigt visar opinionsundersökningar över hela världen växande misstro mot centraliserade teknikplattformar, och mer gynnsamma betyg av själva karaktären av vad krypto och blockkedjor erbjuder för att skydda privatlivet, möjliggöra peer-to-peer-transaktioner och främja öppenhet och oföränderlighet.”

See also  Google and Facebook say on-campus workers must be vaccinated

Denna punkt är ännu mer relevant när man överväger att nyttan av Diem har varit förebyggande begränsad av tillsynsmyndigheter innan den ens har lanserats. Oavsett hur Diem så småningom skulle kunna användas i en Facebook-metaverse, har regulatorer gjort det klart att Diem inte är välkommen i det etablerade finansiella systemet.

Så det verkar uppenbart att en sluten Facebook-metaverse kommer att begränsas till den grad att det kommer att bli ett helt annat värdeförslag än vad de decentraliserade metaversprojekten försöker uppnå.

Samtidigt bygger och blomstrar decentraliserade digitala plattformar redan. Betyder det att det finns en risk att blockkedjebaserade plattformar kan falla offer för samma öde som Instagram och WhatsApp, och bli uppslukade som en del av en Meta-förvärvsrunda? Sebastien Borget, medgrundare och chefsoperatör för Sandboxen, anser att decentraliserade projekt kan ta en annan strategi:

” Vanligtvis sitter storteknologin på åskådarplats medan nya aktörer kämpar för relevans och marknadsandelar — och sedan hoppar in för att köpa en av de starkaste spelarna. Men den strategin fungerar bara om nystartade företag säljer. Så det måste finnas ett annat ekonomiskt incitament, vilket är exakt anledningen till att Web 3.0 är så kraftfull. Den anpassar plattformen och användarna till att bygga en plattform som står på egen hand, där användarna har äganderätt över sin styrning — och ultimata framgångar.”

En metavers som drivs av teknikjättar?

I stället för att försöka dominera kan Facebook besluta sig för att integrera med etablerade metaverser, spel och kryptofinansiella protokoll — ett potentiellt mycket mer störande scenario. Det kan vara allvarligt omvandlande för kryptoutrymmet, med tanke på omfattningen av Facebooks användarbas.

Kan det därför finnas ett scenario där någon kan flytta NFT-tillgångar mellan en Facebook-metaverse och ett decentraliserat nätverk av metaverser? Sälja Facebook-utfärdade NFT-tillgångar på en DEX? Importera en $69 miljarder Beeple till Facebook-metaverse för att ställa ut i ett virtuellt galleri?

Detta verkar vara ett osannolikt scenario eftersom det skulle medföra betydande förändringar i tänkesätt från Facebook. Även om det skulle skapa exponentiellt mer ekonomiska möjligheter, är regleringsproblem, riskbedömningar och Facebooks historiska inställning till konsumerande konkurrenter snarare än att spela tillsammans med dem sannolikt vara betydande blockerare.

See also  Social Purchasing Market Drivers, Growing Demand by Key Developers – Living Social, Groupon ...

Relaterat: När Patreon testar vattnet, kan krypto öppna dörrar för innehållsskapare?

Det mest sannolika resultatet verkar vara att Facebook kommer att försöka leka med etablerade centraliserade tech- och finansföretag för att skapa värde i dess metaverse. Microsoft har redan tillkännagivit sin egen väg in i metaversen, men kanske inte som en direkt konkurrent till vad Facebook försöker uppnå. Microsofts metaverse fokuserar på att förbättra ”Teams” -upplevelsen jämfört med Facebooks VR-centrerade tillvägagångssätt.

Men det verkar mer trovärdigt att de två företagen skulle erbjuda någon form av integration mellan sina metaversplattformar än någon av dem skulle skynda sig att samarbeta med decentraliserade konkurrenter med öppen källkod. När allt kommer omkring, Facebooks ursprungliga försök att lansera Libra involverade andra stora tech- och finansföretag.

Gör hö medan solen skiner

Precis som Vågen skapade en hel del hype, som i slutändan blev dämpad av tillsynsmyndigheter, verkar det troligt att utvecklingen av en Facebook-metaverse kan spela ut på samma sätt när det gäller dess inverkan på kryptovalutasektorn.

Regulatorer kommer att begränsa Facebooks förmåga att engagera sig i pengar eller finansiering, och företaget kommer sannolikt inte att utveckla en plötslig önskan om öppen källkod, decentraliserade lösningar.

Det enda positiva uppsving som Libra förde till krypto var dock publicitet. Ntertsas anser att detta, ensamt, räcker för att ge en uppsving för den decentraliserade NFT-sektorn och förklarar:

”Metas planer kommer att möjliggöra en ökning i nytta för NFT-emittenter och myntverk. NFTS kan sedan användas som metaversa varor — från bärbara produkter till konst, samlarobjekt och till och med statussymboler — det finns ett oändligt användningsfall och verktyg för NFT och vad de kan bli i det ständigt växande NFT-ekosystemet.”

I detta avseende finns det gott om möjligheter för decentraliserade metaversprojekt att ta sig in i rampljuset med sina egna erbjudanden och visa upp hur decentraliserade lösningar redan levererar det som Facebook fortfarande håller på att utveckla. Borget uppmanar samhället att ta tillfället:

” Nu är det dags för oss att fördubbla vår vision om den öppna, decentraliserade och användardrivna metaversen. Vi måste också investera tid och pengar på att förklara fördelarna med vår vision om vad världens Facebooks har erbjudit hittills.”

Continue Reading

FACEBOOK

Facebook-hackare riktar sig småföretagare att lura pengar för annonser

Published

on

By

facebook-hackers-target-small-business-owners-to-scam-money-for-ads-–-9news
en flag
sv flag

Det tog bara 15 minuter för hackare att infiltrera Sydneys singelmamma Sarah McTaggarts Facebook-sida.

Därifrån tog de också kontroll över kontot hon använder för att driva sitt lilla företag och utplånade 90 procent av kundbasen hon har byggt upp de senaste fyra åren - nästan på ett ögonblick.

Deras mål? Det PayPal-konto hon använder för att köpa Facebook-annonser för sitt företag.

Sarah McTaggart har förlorat tillgången till sin verksamhet, som hon kör genom Facebook. (Levereras)

McTaggart tillhör många småföretagare som säger att de har fått sina Facebook-sidor hackade och bedrägliga avgifter som gjorts på deras PayPal eller bankkonton när bedragarna köper upp annonser med sina pengar.

Det var i torsdags kväll när McTaggart först märkte att något hände med hennes Facebook-konto.

”Jag tittade bara på TV och öppnade Facebook. Jag såg att jag hade tagit emot och accepterat en vänförfrågan från en kille i USA som jag inte skickade en vänförfrågan till”, sa McTaggart.

” Sedan, ungefär fem minuter senare, skickade Facebook mig ett e-postmeddelande om att mitt konto hade inaktiverats eftersom jag hade brutit mot gemenskapsnormerna”, sa hon.

Hackarna hade använt en välkänd teknik, som tidigare rapporterats av 9news.com.au, vilket innebär att ändra profilbilden av kontot de har hackat till en flagga i samband med terroristgruppen ISIS.

ISIS-flaggan bryter mot Facebooks community-standarder och utlöser automatiskt en varning som gör att Facebook startar upp användaren från deras konto.

I en annan åtgärd för att hålla henne borta ändrade hackarna också Ms McTaggarts ålder på hennes konto, vilket gjorde henne för ung för att äga ett Facebook-konto.

McTaggart sa att hon omedelbart vidtog åtgärder för att försöka rapportera hacket till Facebook och bevisa hennes identitet och ålder, men de misslyckades.

See also  Pinterest Now Facilitates More than 5 Billion Searches Per Month

Därefter tog hackarna kontroll över hennes företagssida.

” Jag vaknade nästa morgon och fick ett e-postmeddelande från PayPal som sa att en betalning på $320 hade godkänts för Facebook-annonser”, sa McTaggart.

Ms McTaggart sa att hon inte kunde få pengarna hackarna spenderade på Facebook-annonser via sitt konto tillbaka från PayPal. (Levereras)

Ms McTaggart hade tidigare använt PayPal-kontot för att köpa annonser för sin dreadlock-verksamhet — Better Off Dread - där hon skapar och underhåller dreadlocks för kunder samt säljer tillbehör.

Mamman sa att hon var förkrossad av att förlora tillgången till både sin personliga sida och företagssida.

Hennes verksamhet, som till stor del är slut på Facebook, var hennes levebröd, sade McTaggart.

”Det är så plågnadsande. Nära 90 procent av mina nya affärsförfrågningar kommer via Facebook”, sa hon.

”Nästan all min kommunikation med mina kunder finns på Facebook, så inaktiverande är att mitt konto har helt avbrutit min förmåga att prata med någon av dessa personer.

”Jag är bokad med kunder fram till mitten av januari, och jag har inget sätt att bekräfta möten med dessa personer. De har inget sätt att ställa in om de är sjuka.”

McTaggart sa att hon från början var säker på att hon skulle få tillgång till sina konton.

”Jag tänkte naturligtvis att detta kommer att lösas”, sa hon.

Men efter att ha uttömt alla förslag som erbjuds av Facebooks kundtjänst online, sa McTaggart att hon blev frustrerad över Facebooks brist på ansvar, utan att ringa den sociala mediejätten direkt.

”Det började gradvis för mig att detta var en ganska komplicerad situation, och det finns faktiskt inget sätt att tala med en människa på Facebook”, sa hon.

PayPal hade också vägrat att återbetala $320 hackare spenderas på annonser, sade hon.

See also  Pinterest's data highlights the new trends and the behavior of users after the COVID vaccination ...

” PayPal kommer inte att återbetala det eftersom jag hade ett reklamavtal på plats med Facebook”, sa hon.

”Och jag har inte kunnat kommunicera med någon på Facebook för att få dem att återbetala det.”

En lista över anklagelserna som Ianni Nicolaou hittade på hans kontoutdrag efter att han blev hackad. (Levereras)

McTaggarts historia är bekant för Ianni Nicolaou, en amerikansk fastighetsmäklare från Alabama.

Nicolaou hade sin personliga Facebook-sida och sin företagssida hackad för två månader sedan i augusti och har inte kunnat återfå tillgång till dem båda sedan dess.

”Det är hemskt. Jag är fastighetsmäklare och det är absolut nödvändigt att använda plattformen nuförtiden”, sa Nicolaou till 9News .com.au.

”Jag har en företagssida som jag kör annonser genom.

”Jag har investerat pengar för min följande, och nu är det borta - från ingenstans.”

Efter att hans konton hade hackats sa Nicolaou att han också hade drabbats av ungefär 1800 A$1800 i avgifter som gjorts till bankkontot kopplat till hans Facebook-företagssida.

” Det fanns avgifter; avgifter efter avgifter. De började på ungefär $100 vardera och sedan fortsatte bli större och större”, sa han.

”Det som frustrerade mig mest är att det inte finns någon bekräftelse från Facebook. Det finns ingen att ringa på Facebook och säga att du har anklagats för bedrägliga anklagelser.

”Jag har bokstavligen provat allt men det är robotar du pratar med.

”Som jag känner är detta faktiskt bedrägeri. Jag kan inte prata med en människa som vill hjälpa mig men de tar gärna mina pengar bra.”

När han kontaktades av 9news.com.au sade Meta Australias talesman Antonia Sanda att dess utredningsteam arbetade för att återställa både McTaggarts och Nicolaous räkenskaper.

See also  Pinterest Provides New Overview of its Evolving Scam Detection and Deactivation Processes

” Vi vill hålla misstänkt aktivitet borta från vår plattform och skydda människors konton och arbetar med att återställa dessa konton till de rättmätiga ägarna”, sa hon.

” Nätfisketekniker är inte unika för Facebook, men vi gör betydande investeringar i teknik för att skydda säkerheten för människors konton.

” Vi uppmuntrar starkt människor att stärka sin onlinesäkerhet genom att aktivera appbaserad tvåfaktorsautentisering och aviseringar om oidentifierade inloggningar.”

Tips för att stoppa din Facebook-sida hackas

Vidta åtgärder och rapportera ett konto: Personer kan alltid rapportera ett konto, en annons eller ett inlägg som de anser vara misstänkta.

Klicka inte på misstänkta länkar: Lita inte på meddelanden som kräver pengar, erbjuder gåvor eller hotar att radera eller stänga av ditt konto (eller verifiera ditt konto på Instagram). För att hjälpa dig att identifiera nätfiske och skräppost kan du se officiella e-postmeddelanden som skickas från dina inställningar i appen.

Klicka inte på misstänkta länkar från Meta/Facebook/Instagram: Om du får ett misstänkt e-postmeddelande eller ett meddelande eller ser ett inlägg som påstår sig vara från Facebook ska du inte klicka på några länkar eller bilagor. Om länken är misstänkt visas namnet eller webbadressen högst upp på sidan i rött med en röd triangel.

Svara inte på dessa meddelanden/e-postmeddelanden: Svara inte på meddelanden som ber om lösenord, personnummer eller kreditkortsuppgifter.

Undvik nätfiske: Om du av misstag angav ditt användarnamn eller lösenord i en konstig länk kan någon annan logga in på ditt konto. Ändra ditt lösenord regelbundet och använd inte samma lösenord för allt.

Få varningar: Aktivera tvåfaktorsautentisering för ytterligare kontosäkerhet.

Använd extra säkerhetsfunktioner: Få aviseringar om oidentifierade inloggningar och aktivera tvåfaktorsautentisering för att öka kontosäkerheten.

Continue Reading

Trending